Evropska rukometna federacija omogućila zastave savezima, ali Kosovo insistira na državnim simbolima

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

U Evropskoj rukometnoj federaciji izrazili su razočaranje zbog toga što se Kosovo i Slovačka suprotstavljaju igranju bez državnih simbola u Kragujevcu u Srbiji, gde bi trebalo da se održi peta kvalifikaciona utakmica za Svetsko prvenstvo U-20 koje će se održati ove godine u Slovačkoj.

RTK2: Kosovo neće igrati bez himne i zastave 

Rukometni savez Kosova juče je i zvanično obavestio Evropsku rukometnu federaciju da bez nacionalnih obeležja, zastave i himne, juniorska reprezentacija Kosova neće učestvovati na kvalifikacionom turniru za Svetsko prvenstvo, čiji je domaćin trebalo da bude Srbija.

Konačnu odluku doneće Evropska rukometna federacija.

Evropska rukometna federacija ogorčena je jer je prethodno dala predlog da četiri učesnika predstave zastave svojih nacionalnih rukometnih federacija, piše Koha Ditore.

U petoj kvalifikacionoj grupi su Norveška, Srbija, Slovačka i Kosovo, a zbog osetljivosti mogućeg sukoba između Srbije i Kosova, ERF iznela je predlog da se igra bez nacionalnih simbola.

Takmičarski turnir zakazan je u Srbiji od 23. do 25. marta, u Kragujevcu.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.