EULEX na godišnjicu ubistva svog službenika: Nudimo 82.000 evra za informaciju o ubici

EULEX
FOTO: EULEX

Misija Evropske unije za vladavinu prava na Kosovu obeležila je danas godišnjicu ubistva svog kolege, Audriusa Šenavičiusa, koje se dogodilo 2013. godine na Severu Kosova.

„Bio je četvrtak, 19. septembar 2013. godine, kada je naš kolega Audrius Šenavičius ubijen iz vatrenog oružja dok se vozio na posao. Danas odajemo počast sećanju na njega i izražavamo iskreno saučešće njegovoj porodici i voljenima“, poručili su iz ove misije u objavi na Fejsbuku.

EULEX je ujedno pozvao sve one koji imaju saznanja o ubistvu da se jave, ponudivši još jednom novčanu nagradu.

„Javite se ako imate bilo kakve informacije koje mogu pomoći policiji. Nudimo nagradu od 82.000 evra za informacije koje bi dovele do hapšenja i osude počinioca ili počinilaca ovog ubistva“, naveli su iz ove misije.

Za detalje o tome kako mogu da prijave bilo koju informaciju u vezi sa ubistvom, uputili su građane da pozovu +383 38 284 181 ili posete veb stranicu EULEX-a.

EULEX
FOTO: EULEX

Podsetimo, Šenavičius je ubijen na današnji dan 2013. godine, nakon oružanog napada na dva vozila EULEX-a koja su se kretala prema prelazu Jarinje.

EULEX je i prethodnu godišnjicu ubistva obeležio na Severu Kosova polaganjem venca na spomen ploču ubijenom službeniku, kada je takođe ponuđeno 82.000 evra za informacije o ubistvu.

Šef Misije EULEX, Lars Gunar Vigemark (Lars-Gunnar Wigemark), tada je podsetio na to da je slučaj ubistva nerešen, te da je isti, nakon što je EULEX završio svoj mandat u pravosuđu 2018. godine, predat u ruke kosovskog suda.

Više o tome u posebnoj vesti:

EULEX i KP odali počast Audriusu Šenavičiusu: „Nikada ga nećemo zaboraviti“; Novčana naknada za informacije koje vode razrešenju ubistva

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.