EU takođe vidi opasnost od islamske radikalizacije na KosovuHow Kosovo Was Turned Into Fertile Ground for ISISIzvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Članak u novinama "New York Times" o islamskom radikalizmu na Kosovu izazvao je poseban interes u Briselu i povećanu budnost nekih diplomata, koji sa oprezom motre odnos Kosova sa EU, uključujući i proces vizne liberalizacije, piše Koha Ditore.

Ovaj članak je prenešen na mnoge evropske portale, komentarisao se  i govorilo se o njemu u diplomatskim krugovima. Sadržaj teksta se uglavnom komentarisao kao "ralan", jer jer i EU ima tvrdnje za iste stvari, te je čak i upozorila svoje institucije.

"Znamo da članak u prestižnim novinama može da ima veći uticaj nego mi u svojim izveštajima. Ali iste stvari sam rekao, više ili manje, kao i Evropska komisija u svom izveštaju, takođe naše agencije koje se bave antiterorističkim aktivnostima, službe naših zemalja članica," za Koha ditore  kaže evropski diplomata, koji se, uprkos zabrinutosti, nada da to neće imati negativan uticaj na viznu liberalizaciju za građane Kosova, proces koji je sada ušao u završnu fazu.

(Kompletan tekst pročitajte danas u Koha Ditore).

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.