Erdoganov savetnik za Balkan: Turska bi mogla da se uključi u dijalog BG-PR

Turska i njen predsednik Redžep Tajip Erdogan mogu biti uključeni u dijalog Kosova i Srbije pod posredstvom Evropske unije, izjavio je glavni savetnik turskog predsednika za Balkan, Sabri Demiri, prenosi Klan Kosova.

Demiri nije negirao mogućnost sastanka Erdogan-Kurti-Vučić.

Kako prenosi ovaj medij, on je kazao da Erdogan čeka da vidi do kakvog rezultata ka konačnom sporazumu mogu da dovedu sastanci na visokom nivou u Briselu, a zatim i da se uključi kao posrednik u dijalogu.

„To smo preneli i predsedniku Vučiću…Izrazili smo interes da pomognemo, ali u ovom trenutku čekamo da se na sastancima predsednika Vučića i premijera Kurtija u Briselu donese zaključak i da vidimo dokle idu sa sporazumom, pa da onda intervenišemo kao posrednici i pomažemo u dogovoru“, naveo je on u intervjuu za Klan Kosova.

Najavio je i susret turskog predsednika sa kosovskim premijerom, Aljbinom Kurtijem i predsednicom, Vjosom Osmani, za koji je naglasio da se očekuje uskoro.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.