Elektroprivreda RS pridružila se akciji izgradnje dnevnog centra „Podrži me“ u Severnoj Mitrovici

Elektroprivreda Republike Srpske
FOTO: Odbor za pomoć KiM

Donacije institucija i opština Republike Srpske i Srbije za izgradnju dnevnog centra „Podrži me“ Kosovska Mitrovica, sve su učestalije. Uručivši 6.000 KM, u sklopu humanitarne akcije Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji, njima se pridružila Elektroprivreda Republike Srpske.

Do sada je uručenim donacijama humanost iskazalo 19 lokalnih zajednica, nekoliko preduzeća i više građana Republike Srpske. U sklopu akcije ovog odbora za sada je prikupljeno nešto više od 85.000 evra, što je trećina vrednosti projekta.

Uz MTS d.o.o. koji je donirao 5.000 evra, pomoć za izgradnju ovog objekta obećalo je i nekoliko građevinskih preduzeća sa Kosova i Metohije, Vlada Republike Srpske i Kancelarija za Kosovo i Metohiju, navodi se u saopštenju Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji.

Dnevni Centar „Podrži me“ za čiju je izgradnju Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji pokrenuo humanitarnu akciju, biće prvi centar na KiM namenjen isključivo za svu decu i mlade ometene u razvoju iz Udruženja roditelja „Podrži me“ koje broji 139 svojih članova na severu Kosova i Metohije.

Za projekat ukupne vrednosti izgradnje bez opremanja potrebno je oko 280 000 evra.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.