Eksplodirala bomba u Osnovnom sudu u Podgorici, stradala jedna osoba, pet povređeno

FOTO: Vijesti

U Osnovnom sudu u Podgorici nešto pre podneva aktivirana je eksplozivna naprava, najverovatnije ručna bomba. U eksploziji je stradala jedna osoba, odnosno muškarac koji je i aktivirao ovu bombu, a pet je povređeno, prenele su Vijesti. Povređene osobe u stabilnom su stanju.

Podgoričkoj policiji slučaj je prijavljen u 11.35, a Vijesti prenose, pozivajući se na svoja saznanja, da je u pitanju muškarac M. B (40), te da je bomba aktivirana na ulazu u Osnovni sud.

Da je on stradao, za medije je potvrdio načelnik Stanice Kriminalističke policije za suzbijanje krvnih delikata i nasilja u porodici Srđan Korać.

„Na osnovu dosadašnjih informacija, utvrdili smo da je smrtno stradao M.B. (40) iz Podgorice. Najverovatnije je on prilikom ulaska u zgradu aktivirao eksplozivnu napravu veće razorne moći. Imamo još pet povređenih lica koja su zbrinuta u Kliničkom centru, ne bi trebalo da su teže povrede u pitanju“, kazao je.

Direktorka Kliničkog centra Crne Gore Ljiljana Radulović kazala je za Vijesti da se osam osoba javilo toj zdravstvenoj ustanovi nakon današnje eksplozije u Osnovnom sudu.

„Prijavilo se osam pacijenata na pregled u Urgentnom centru. Od toga pet pacijenata ima i fizičke povrede. Četiri pacijenta će biti primljeni na dalje bolničko lečenje“, rekla je Radulović.

Ona je dodala da su svi vitalno stabilno.

„Nakon pristizanja dijagnostike videćemo da li će neko od njih, a verovatno hoće, zahtevati i hirurški tretman“, dodala je Radulović.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.