EKSKLUZIVNO: Ovako će da izgleda Ibarski most nakon uklanjanja Parka mira u oktobru (foto – dokument)

Izvor: Veriu.info (tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Veriu.info pruža skicu koja pokazuje kako će izgledati most na Ibru nakon uklanjanja Park mira.

Pouzdani izvori su obavestili Veriu.info da su se obe strane složile na ovaj sporazum tokom sastanaka koji su se dogodili krajem juna. Ali, kao što je srpska strana saopštila, predstavnici Kosova su odbili da potpišu sporazum ukoliko nisu potpisani svi sporazumi na četiri teme dijaloga o kojima se razgovaralo.

Kao što se vidi na skici, obe strane su se složile da na mostu budu dve trake za vozila. Takođe, na mostu će biti izgrađene dve staze za biciklistički saobraćaj.

Ali, radikalnih promena će biti na ulazu na most preko Ibra sa obe strane, jer će se graditi dva zaobilaznice.

Veriu.info saznaje da će kod kružnog toga u severnom delu, put koji sada prolazi kroz centar grada, postati mesto gde će biti moguć samo pešački saobraćaj, slično kao na trgu u centru Prištine, ali i slično onom koji se gradi u južnom delu Mitrovice.

U inicijalnom predlogu je predviđeno da se na mestu džamije koja je bila u blizini mosta u severnom delu izgradi dečiji park. Međutim, na insistiranje jednog člana delegacije Kosova, sada bi tamo, dok se ponovo ne izgradi džamija, trebalo da bude zelena površina.

Veriu.info saznaje da će most na Ibru biti u potpunosti obnovljen nakon uklanjanja Parka mira, što se očekuje da će biti urađeno do 1. oktobra, kada će biti veoma lep pogled.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.