Edita Tahiri na sastanku sa srpskim rukovodstvom u Severnoj Mitrovici?

U Severnoj Mitrovici upravo je završen sastanak gradonačelnika severnih opština i koordinatora za ZSO sa predstavnicima američke ambasade u Prištini. Iako je KoSSev iz poverljivog izvora bliskog kosovskoj vladi saznao da je sastanku prisustvovala i zamenica kosovskog premijera, Edita Tahiri, iz neimenovanog izvora, sa druge strane, a nakon ovog sastanka, KoSSevu su stigli demantiji da je ona prisustvovala sastanku, dodavši da je trebalo da prisustvuje.

Sastanak je održan u prostorijama EULEX-a, u zgradi u kojoj se nalazi i Kosovska policijska služba. Nakon sastanka, crni džip sa zatamnjenim staklima i diplomatskim tablicama u velikoj žurbi napustio je parking prostor ispred ove zgrade, svedoči naš novinar kojem nije bilo omogućeno da uđe u dvorište zgrade zbog pojačanog obezbeđenja koje je čuvalo ulaz u zgradu i dvorište. Tokom sastanka vozila EULEX-a i kosovske policije su se kretala ulicom ispred zgrade EULEX-a inače opasanom visokom ogradom.

Još uvek nema potvrde ko je tačno prisustvovao ovom sastanku.

Za proveru ovih informacija, našem portalu nisu bili dostupni predstavnici Srba, EULEX-a i kabineta Edite Tahiri.

Iako još uvek nije potvrđen, Tahirin dolazak u Severnu Mitrovicu je planiran i za sutra, na sastanak sa šeficom Civilne kancelarije Adrijanom Hodžić

Tahirin dolazak u Severnu Mitrovicu je planiran i za sutra, na sastanak sa šeficom Civilne kancelarije Adrijanom Hodžić. U izjavi za KoSSev, Adrijana Hodžić kaže da održavanje sastanka nije još uvek potvrđeno, a na pitanje o čemu će razgovarati ukoliko bude došlo do sastanka, Hodžić kaže da nemaju striktnu agendu, već da je cilj da zamenica kosovskog premijera obiđe i podrži Civilnu kancelariju u Severnoj Mitrovici.

Severnu Kosovsu Mitrovicu je danas posetio i oficir za vezu Srbije pri misiji Evropske unije u Prištini, Dejan Pavićević koji je razgovarao sa čelnicima Zdravstvenog centra u Severnoj Kosovskoj Mitrovici i upoznao se sa problemom nestašice lekova u gradu.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.