Dvadeset i jedna osoba čini "kriminalnu grupu" Uk Rugove; među njima Astrit Haraćija

Izvor: Veriu.info (tekst je izvorno preveden sa albanskog; jučerašnje izdanje)

Specijalni tužilac je proširio istragu u slučaju organizovanog kriminala koji ima veze sa prodajom italijanskih šengen viza – na još jedanaest lica. Sud je dozvolio da se istraga zbog složenosti nastavi u narednih šest meseci, odnosno do 18. maja, navodi Koha ditore.

List "Koha ditore" je došao do odluke suda u Prištini, koja je saopštena prošlog meseca, u kojoj je omogućeno tužiocu Alenu Kensiku da nastavi istragu protiv osumnjičenih za organizovani kriminal, uticaj, zloupotrebu službenog položaja, prevaru, falsifikovanje i nezakonito posedovanje oružja.

Uk Rugova, Izet Bećiri, Azad Bećiraj, Visar Bećiri, Fljorijan Petani, Kujtim Avdilji, Edison Idrizaj, Ćefser Baholi, Ljiridona Bećiri, Hamza Bećiri, Driton Voca, Hamza Bećiri, Astrit Haraćija, Valjon Seljimi, Beg Šačiri, Hasan Šaćiri, Azem Koskoviku, Aljban Aguši, Hadži Isljami, Ragip Gaši i Fadilj Ahmeti su pod istragom tužioca zbog prodaje viza.

Devetnaestog novembra je dve godine od istrage. Sud je dozvolio vanrednu istragu izvan perioda od dve godine zbog velikog broja okrivljenih, svedoka i međunarodne pravne pomoći. U istragu su uključene Italija, Grčka i Albanija.

U odluci suda o produženju istrage, navodi se da je ona proširena na bivšeg ministra kulture Astrita Haraćiju za dela – organizovani kriminal, prevara, uticaj, krijumčarenje migranata i zloupotreba službenog položaja, a Valjon Seljimi, Beg Šaćiri, Hasan Šaćiri, Azem Koskoviku, Aljban Aguši, Hadži Isljam, Ragip Gaši i Fadilj Ahmeti se terete za organizovani kriminal, prevaru, uticaj i krijumčarenje migranata 26. februara, 26. avgusta i 16. oktobra 2015.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.