Doviđenja!

Izvor: (tekst na srpskom originalno preuzet) RTK 2

Premijer Kosova Hašim Tači i Srbije Ivica Dačić se više neće rukovati. Bar to neće raditi kao šefovi sadašnjih vlada Kosova i Srbije. Visoka predstavnica EU Ketrin Ešton je odustala od pokušaja da zakaže sastanak premijera pre izbora u Srbiji, saopštili su izvori lista "Tribuna".

Do toga nije došlo bez obzira na insistiranje Brisela da se ipak održi još jedan sastanak radi postizanja tri dogovora bez kojih je nemoguće sprovođenje Briselskog sporazuma. 

Kosovo i Srbija se još uvek nisu dogovorili oko sudova, raspuštanja paravojne (srpske) formacije "Civilna zaštita", a još uvek se nisu dogovorili ni o statutu Asocijacije/zajednice srpskih opština. 

Tako je prvi sporazum o normalizaciji odnosa ostao nesporvodiv.

Izvori lista su objasnili da će pregovarački tim Eštonove pokušati da organizuje još jedan sastanak odmah posle izbora u Srbiji već tokom prve nedelje posle 16. marata, ali da u situaciji kada Beograd još uvek nema imenovanu novu vladu teško da će to biti izvodljivo.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.