Donja Gušterica: U školi preko 60 prvaka

Preko 60 prvaka upisalo se ove godine u školi u Donjoj Gušterici, u opštini Gračanica. Za ove školarce Ministarstvo prosvete Srbije obezbedilo je besplatne udžbenike, saopštila je gračanička opština. Direktorica odeljenja za obrazovanje ove opštine, Brankica Ničić, posetila je danas Osnovnu školu "Knez Lazar" u ovom mestu. Đacima je čestitala početak nove školske godine i poželela puno uspeha u radu.

"Polazak u školu predstavlja početak nečeg novog i lepog, što će ispuniti vaše detinjstvo. Našim najmlađim, našim prvacima, želim puno zdravlja, da stičete puno znanja i ostvarujete što bolje rezultate," navela je Ničić. 

"Opština Gračanica će na svaki mogući način izaći u susret vašim aktivnostima i svemu što bi doprinelo boljem radu vaše škole i nastave, a vi ćete nadam se opravdati vašim rezultatima, uspehom i znanjem koje stičete," dodala je.

Ničić je kazala i da su počeli pripremni radovi na izgradnji srednjoškolskog centra u Lapljem Selu, gde će, kako navode iz gračaničke opštine, biti smeštene tri srednje škole, a čime će se, dodaju, rešiti problem školskog prostora i rasteretiti zgrade osnovnih škola.
 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.