Domu kulture "Gračanica" isključena struja po treći put u pola godine

Domu kulture „Gračanica“ danas je isklјučena električna energija, iako su, navode – računi za struju uredno plaćeni. Službenici kosovske kompanije za distribuciju i snabdevanje električnom energijom (KEDS) struju su isključili, dodaju, bez ikakvog obrazloženja, uz asistenciju Kosovske policije. Traže od nadležnih institucija da "pod hitno uvedu minimum reda u rad KEDS-a" u Gračanici i "spreče svaki oblik diskriminacije".  Ukoliko se hitno ne reši ovaj problem, radnici ovog doma, ali i Narodnog pozorišta Priština, ansambla „Venac“ i Gradske biblioteke – koji takođe rade u prostorijama ove institucije – "biće primorani na javni protest i blokadu saobraćaja u Gračanici" – poručuju iz Doma kulture Gračanica. U proteklih pola godine ovo je treći put kako im se isklјučuje električna energija i onemogućava normalan rad, ističu. 

Uprava Doma kulture Gračanica smatra da se radi o "smišlјenom i grubom pritisku":

"Obračun sa našom institucijom je deo diskriminacije i radi se planski, pa se dešava da službenici račune koji su izdati 27. februara donose sa zakašnjenjem od 20 dana i traže da se plate istog trenutka."

Navode da za "ovakvo ponašanje i odnos prema Domu kulture motivi mogu biti različite prirode", ali i da se "većinski albanski službenici bahato i neprimereno ponašaju" prema ovoj instituciji.

A kako je za večeras u prostorijama ove institucije zakazano književno veče Ranka Đinovića, koje se organizuje povodom svetskog dana poezije, održaće se pod svećama:

"Večerašnji događaj, književno veče, biće održano pod svećama."

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.