Dobitnica ovogodišnje nagrade „Milutin Bojić“ večeras u Akvarijusu

Foto: Biblioteka Milutin Bojić

Književnica iz Leška i dobitnica ovogodišnje nagrade „Milutin Bojić“ za mlade pesnike, Aleksandra Jovičić Ðinović, večeras će biti gost mitrovičkog Privatnog kulturnog centra „Akvarijus“.

Povod za razgovor sa pesnikinjom, rođenom u Orahovcu 1986. godine, jeste njena nova knjiga „Naše male smrti“ koja je objavljena u izdanju beogradske Književne radionice Rašić 2020. godine.

Pored autorke, u programu učestvuju i njene kolege Žarko Milenković i Aleksandar Dunđerin, dok će stihove kazivati Lidija Nikolić.

Akvarijus poziva ljubitelje književnosti da im se pridruže u 19. Ulaz je slobodan.

Aleksandra Jovičić rođena je 1986. godine u Prištini, a odrasla je u Orahovcu. Diplomirala je na Odseku za opštu književnost i teoriju književnosti Univerziteta u Beogradu, a masterirala na Departmanu za srpsku književnost i jezik Državnog univerziteta u Novom Pazaru.

Objavljivala je priče, pesme i eseje u regionalnim i inostranim zbornicima i književnim časopisima. Njena poezija je prevođena na engleski i arapski jezik.

Dobitnica je brojnih nagrada iz zemlje i regiona.

Urednica je elektronskog časopisa Libartes, živi i radi u Lešku, nadomak Leposavića.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.