Dobio dva laptopa od skupštine Kosova, poslao na servis u Srbiju, carina mu u Mitrovici zaplenila, pa odlučio da polovne pokloni

FOTO: KoSSev

Izvor: RTK (Tekst je izvorno preveden sa albanskog osim naslova koji je adaptiran; jučerašnje izdanje)

Partija kosovskih Srba, predvođena Aleksandrom Jablanovićem, reagovala je nakon što je Carina Kosova oduzela dva laptopa.

U ironičnoj reakciji se navodi da je predsednik Partije kosovskih Srba odlučio da Carini Kosova pokloni dva polovna laptopa, koja je kosovska carina privremeno oduzela u carinarnici u Mitrovici, kao robu za koju nisu razjašnjene PTT usluge.

Cela objava:

Povodom teške materijalne situacije u kojoj se našla Carina Kosova, a čiji uzrok je intenzivan šverc robe koji carina ne uspeva da spreči, Aleksandar Jablanović, predsednik Partije kosovskih Srba, odlučio je da carini Kosova pokloni dva polovna lap top računara, koje je Carina Kosova, carinarnica u Mitrovici privremeno oduzela od PTT Srbije kao neocarinjenu robu. Dva računara koja su dobijena od Skupštine Kosova 2015. godine i koja su iz servisa iz Srbije transportovana na Kosovo preko pošte Srbije,nazad do vlasnika (Aleksandra Jablanovića), oduzeta su po navodima carine jer na iste nisu plaćeni carina i porez.

Što dovodi u pitanje da li je Skupština Kosova plaćala porez i carinu na opremu koju je dodeljivala parlamentarnim grupama u 2015. godini ili carina želi da dva puta naplati carinu za istu robu?

Sa žaljenjem što računari nisu novije proizvodnje (2015god), i sa velikim zadovoljstvom oba uređaja poklanjam u trajno vlasništvo carini Kosova.

Uz obećanje da ću u najkraćem roku carini Kosova poslati sve zastarele tehničke uređaje koje posedujem, a koji nisu ocarinjeni, i tako podržati kao građanin tehničko opremanje carine i njihove ispostave u Mitrovici“.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.