Đurić zatražio oslobađanje generala Bojovića

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić, zatražio je momentalno oslobađanje bivšeg generala Vojske Jugoslavije i Srbije Milovana Bojovića.

"Upozoravam predstavnike međunarodne zajednice da prekinu da nasrću na Srbiju i srpski narod, da se mešaju u unutrašnje stvari Srbije i političkim hapšenjima i pritiscima pokušavaju da ponize i razjedine Srbiju i podvrgnu je svom uticaju," istakao je Đurić u izjavi Tanjugu. 

On je poručio da je "iluzija da će biti bilo kakvog dijaloga u uslovima u kojima se Srbi progone, a nad Srbijom sprovode politički eksperimenti i pritisci". 

Đurić je zatražio i oslobađanje kandidata za poslanika iz redova Srpske radikalne stranke, Zvonka Mihajlovića, kojeg su u Štrpcu uhapsili pripadnici Kosovske policije. 

Bivšem generalu Vojske Jugoslavije i Srbije, Milovanu Bojoviću, koji je uhapšen na prelazu u Merdaru, određen je pritvor od 30 dana.

B92/Tanjug

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.