Đurić: Tači može da sanja i da se Kosovu pripoji Tahiti, ali to se neće dogoditi

Rajska Banja
Foto: KoSSev

„Odlično je što Tači još jednom podseća ceo svet na pravo lice svoje politike. Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija i opštine Bujanovac, Preševo i Medveđa jesu i biće deo iste države – Republike Srbije“, oglasio se danas direktor Kancelarije za KiM, Marko Đurić, nakon što je kosovski predsednik, Hašim Tači, još jednom izjavio da „sanja da se ove opštine pripoje Kosovu“.

„Hašim Tači može da sanja i tome kako će samoproglašenom Kosovu pripojiti Tahiti ili Jamajku, ali to se nikada neće dogoditi, kao što se neće ostvariti ni njegovi snovi o Bujanovcu, Preševu i Medveđi“, poručio mu je Đurić.

Ujedno mu preporučuje da „umesto što sanja velikoalbanske snove“, da bi trebalo da počne da razmišlja o „novom zanimanju, jer vreme velikoalbanskih nacionalnih bardova i ratnih poglavica je nepovratno završeno“.

„Tačiju, međutim, možemo da obećamo da, kada Kosovo i Metohija i faktički povrati status kakav ima po Rezoluciji 1244, između pomenutih opština i južne srpske pokrajine neće biti nikakvih administrativnih prelaza, i da će žitelji Kosova i Metohije za kojima ne postoje poternice Republike Srbije moći slobodno da se kreću po čitavoj teritoriji svoje države Srbije“, dodaje se u saopštenju.

Podsetimo, kosovski predsednik, Hašim Tači, sinoć je još jednom izjavio da „sanja da se Preševo, Bujanovac i Medveđa pripoje Kosovu“. Sa druge strane, demantovao je optužbe kosovskog premijera ali i međunarodnih analitičara o tome da postoji dogovor, odnosno nacrt sporazuma sa Beogradom o razmeni teritorija. Ujedno je demantovao da se o ovome govorilo u Vašingtonu.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.