Đurić sutra u poseti Severu Kosova

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić, posetiće sutra Kosovo i Metohiju i sastati sa srpskim političkim rukovodstvom sa Severa, saopšteno je iz njegovog kabineta.
 
Đurić će obilaske i obaveze koji su bili predviđeni za njegovu poslednju posetu Severu Kosova pre dve nedelje, a odloženi tada, sada realizovati. Đurić će u prepodnevnim časovima, u selu Banjska, položiti kamen temeljac za zgradu od 12 stambenih jedinica, površine od po 41 m2. Kompletnu izgradnju ove zgrade finansiraće Kancelarija za Kosovo i Metohiju, a stanovi su namenjeni mladim bračnim parovima iz Banjske, kako bi se, saopšteno je iz Kancelarije za KiM, "neposredno pomogli opstanak i povratak srpskog stanovništva u Pokrajinu." Đurić će obići i dve zgrade sa po 32, odnosno 36 stanova u Zvečanu, koje se nalaze u završnoj fazi izgradnje, i koje se grade sredstvima opštine Zvečan i Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, a uz pomoć Kancelarije za Kosovo i  Metohiju. 
 
"Kancelarija za Kosovo i Metohiju podržava realizaciju ovog projekta i završetak izgradnje stambenih zgrada u što skorijem roku, kako bi zaposleni u opštini Zvečan i na Univerzitetu, kojima su stanovu namenjeni, što pre dobili krov nad glavom," navodi se u saopštenju.
 
Marko Đurić će u toku dana obići i Rudasko – metalurški kombinat "Trepča" i razgovarati sa rukovodstvom Kombinata. Na kraju posete, predviđem je i sastanak sa srpskim političkim predstavnicima sa Severa.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.