Đurić sutra u Kosovskoj Mitrovici: Počinju sa radom NIS-ove pumpe na Severu

20:20 Priština: Nećemo dozvoliti "ilegalne aktivnosti" NIS-a na Severu

Kosovska ministarka za dijalog Edita Tahiri večeras je "informisala" EU o "ilegalnim aktivnostima" – kako kosovska vlada vidi najavljen rad pumpi NIS-a, zatraživši da se "posveti sprečavanju dešavanja koja su u suprotnosti sa normalizacijom odnosa dve zemlje". Iz Prištine tvrde da neće dozvoliti rad NIS Petrola. Više o tome čitajte u posebnoj VESTI14:18 Počinju sa radom pumpe NIS-a

Benzinska stanica Naftne industrije Srbije (NIS) u Kosovskoj Mitrovici sutra će zvanično biti puštena u rad. Obnoviće se i rad stanica u Zvečanu i Zubinom Potoku, koje, takođe, više godina nisu radile, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju. Otvaranju će prisustvovati direktor Kancelarije za KiM, Marko Đurić. Benzinska stanica je trebalo da bude otvorena početkom ovog meseca, ali je zbog otkazivanja Đurićeve posete i otvaranje odloženo. 

Izmenjena satnica događaja

Iz pres službe Kancelarije za Kosovo i Metohiju u međuvremenu je saopšteno da je izmenjena satnica otvaranja benzinske stanice u Kosovskoj Mitrovici i sastanka Direktora kancelarije u poslovnici Telekoma u ovom gradu.

Tako će se, umesto u 12 časova, otvaranje stanice održati u 13, a sastanak u poslovnoj jedinici MTS-a u 13:30.

Benzinska stanica u Kosovskoj Mitrovici renovirana je još 2013. godine, kada je i raspisan konkurs za 20 radnika. A kada će početi sa radom nije mogao da precizira ni direktor NIS-a, Branko Radujko, koji je krajem septembra boravio na Severu KiM-a, kada je i obišao ovu stanicu, zajedno sa zamenikom direktora Kancelarije za KiM, Dušanom Kozarevim.

"Trudimo se da snabdevamo i privredna društva i ustanove, kao što ste danas čuli i da ćemo da se trudimo da snabdevamo fizička lica da imaju kvalitetna goriva, kako u drugim mestima, tako i ovde na ovim prostorima. Ja više, u ovom trenutku, ne mogu da kažem, ali sam siguran da će svi potrošači imati mogućnost da se snabdevaju od strane NIS-a," rekao je Radujko tada, odgovarajući na pitanje novinara hoće li pumpa početi sa radom.

Puštanju u rad benzinske stanice i maloprodajnog objekta NIS-a u Mitrovici, u 12 časova, prisustvovaće i direktor Kancelarije za KiM, Marko Đurić, koji će, potom, u 12 i 30 posetiti poslovnu jedinicu Telekoma Srbije u ovom gradu, gde će razgovarati sa rukovodstvom ovog preduzeća.

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.