Đurić sa francuskim ambasadorom o dijalogu Beograda i Prištine i situaciji na KiM-u

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić, sastao se danas sa ambasadorom Francuske u Srbiji, Frederikom Mondolonijem. Đurić je Mondolonija upoznao sa tokom dijaloga Beograda i Prištine, istakavši da je Beograd, uglavnom, ispunio sve obaveze proistekle iz briselskog dijaloga, dok, sa druge strane, Priština skoro pet godina od potpisivanja Briselskog sporazuma nije ni počela da sprovodi dogovor o formiranju Zajednice srpskih opština, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju. 

Tema razgovora bile su i politička, bezbednosna i socio-ekonomska situacija na Kosovu i Metohiji, a Đurić je sagovornika, ističe se, informisao i o rezultatima rada Vlade Srbije na Kosovu i Metohiji.

Ti rezultati su, prema Đurićevim rečima, "najvidljiviji u izgradnji kuća, stanova, škola, vrtića, bolnica, domova zdravlja i ambulanti, domova kulture, obnovi verskog i kulturnog nasleđa, ali i kontinuiranoj poljoprivrednoj, ekonomskoj, socijalnoj i pravnoj pomoći srpskom narodu", dodaju iz Kancelarije za KiM.

"Srbi na KiM-u su zainteresovani za stabilnost na Kosovu i Metohiji i spremni da odgovore na sve izazove u pokrajini traže u dijalogu sa Prištinom," zaključio je Đurić.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.