Đurić: Očekujem skori nastavak dijaloga

Direktor kancelarije vlade Srbije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić, izjavio je danas da očekuje da se nova runda dijaloga o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine na visokom političkom nivou održi pre kraja meseca i da srpska strana čini sve da se postigne dogovor sa Prištinom.

"Očekujem novu rundu dijaloga u julu," rekao je Đurić novinarima u Briselu, gde je danas predvodio delegaciju Beograda u dijalogu na tehničkom nivou.

On je kazao da je danas najviše bilo reči o Zajednici srpskih opština i sprovođenju sporazuma o pravosuđu gde, kako je rekao, "ima dosta elemenata koji tek treba da počnu da funkcionišu."

Đurić je primetio da je delegacija Prištine tokom današnjih razgovora imala unekoliko drugačiji stav od onoga koji je na prošloj rundi dijaloga sa premijerom Srbije, Aleksandrom Vučićem, zastupao kosovski premijer, Isa Mustafa, ali nije želeo da navede u čemu se sastoji ta razlika.

"Mogu samo da kažem da je besmisleno da ekspertski timovi idu korak nazad, ili korak napred u odnosu na stavove premijera," rekao je on i dodao da se treba držati ustanovljenih okvira.

Đurić je istakao da srpska strana čini sve i ulaže veliki napor da dođe do napretka u dijalogu, jer je to u interesu obe strane.

Tanjug

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.