Đurić na Dan opštine Zvečan – 5. počasni građanin – uz Putina i Đokovića

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić prisustvovaće u nedelju proslavi Dana opštine u Zvečanu, kada će istovremeno biti proglašen i za počasnog građanina. Đurić će se tako pridružiti imenima kao što su Novak Đoković, Vladimir Putin, Zoran Krivokapić (poznati svetski lekar) i Jugoslav Kostić (srpski diplomata) koji su do sada proglašeni za počasne građane ove varošice. Pored Vladimira Putina, on je jedini sa ovog spiska čiji koreni nisu iz ovog kraja.

Predsednik Privremenog organa opštine Zvečan Dragan Nedeljković je za lokalnu televiziju u Zvečanu izjavio da Đurić ima posebne zasluge za razvoj ove opštine jer je za vreme njegovog mandata završena jedna od dve stambene zgrade koje stoje nezavršene 13 godina, te da opština raspodeljuje stanove u toj zgradi zajedno sa Rektoratom prištinskog univerziteta izmeštenog u Kosovskoj Mitrovici, kao i zasluge za završetak zgrade u selu Banjska, zaobilazni put oko manastira u tom selu i uređenje trotoara sa desne strane ulice Kralja Milutina u Zvečanu. Poseban pomak ostvaren je na polju razvoja turističkih potencijala opštine, rekao je Nedeljković.

Zvečan svoj dan obeležava na veliki pravoslavni praznik Petrovdan, kada će se, posle liturgije, u 11 časova održati i svečana akademija, kojoj će, pored Đurića, prisustvovati i episkop raško-prizrenski i kosovsko-metohijski Teodosije, zvaničnici kosovske vlade, Branimir Stojanović i Ljubomir Marić, srpski načelnici okruga i predsednici opština, direktori lokalnih institucija i preduzeća, kao i predsednici bratskih opština iz Srbije i Republike Srpske.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.