Đurić i Vitošević o radu Prištinskog univerziteta u uslovima pandemije virusa korona

Marko Đurić i Vitošević
Foto: Kancelarija za KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić razgovarao je sa rektorom Prištinskog univerziteta sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, Zdravkom Vitoševićem o odvijanju nastave u uslovima epidemije koronavirusa, planovima za realizaciju ispitnih rokova, kao i predstojećem upisu brucoša,  saopštili su iz Kancelarije za KiM.

Đurić je konstatovao da je Prištinski univerzitet sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici „šampion digitalne revolucije“, jer je među prvima u regionu sproveo onlajn nastavu.

„Ovakav vid nastave odvija se na svim fakultetima ovog Univerziteta, a što će omogućiti uspešan završetak semestra“, ocenio je Đurić.

Takođe, Đurić je istakao da su studenti ovog univerziteta „u prvim redovima borbe sa koronavirusom“, jer su se u velikom broju priključili volonterima koji svakodnevno brinu o snabdevanju građana.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju zahvalio je Vitoševiću i na činjenici da je Univerzitet nesebično pomogao u uspostavljanju privremene kovid bolnice u kampusu Studentskog centra u Kosovskoj Mitrovici.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.