Đurić danas u Metohiji

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić, boravi danas u poseti Metohiji, gde obilazi poznata srpska sela Vidanje, Osojane i Goraždevac, a posetiće i manastir Visoki Dečani. 
 
Đurić će u Vidanju, prilikom posete isturenom odeljenju škole"Radoš Tošić" iz Osojana, a koje je smešteno u privatnoj kući, razmotriti mogućnost izgradnje škole u ovom selu sa najviše Srba u opštini Klina.
 
U selu Osojane, Đurić će potom obići povratničku porodicu Ostojić, čije se tri generacije članova bave poljoprivredom. Zemlju obrađuju poljoprivrednim mašinama koje su kupljene sredstvima Kancelarije za KiM.  
 
Ova kancelarija finansirala je prošle godine i izgradnju zdravstvenog centra u Goraždevcu, ali on još uvek u funkciji, usled problema sa grejanjem, te će Đurić obići i ovu ustanovu danas.
 
Danađnju posetu direktor Kancelarije za KiM završiće obilaskom manastira Visoki Dečani, gde će razgovarati sa igumanom manastira Savom Jnajićem o situaciji u manastiru nakon nedavnog ispisivanja grafita "ISIS" i "AKSH" na pomoćnim objektima u okviru manastirskog imanja. 
 
Đurić je sinoć u Kosovskoj Mitrovici odao i priznanje svom prethodniku, Aleksandru Vulinu, kojeg je Privremeni organ ove opštine proglasio počasnim građaninom.


Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.