Đoković javno poželeo da krsti decu na Kosovu, ali iz Prištine odmah o zabrani

FOTO: Preuzeto sa Korijere de la Sera

Želim da se vratim na Kosovo sa suprugom Jelenom i da tamo krstimo našu decu, kazao je u intervjuu za Korijere de la Sera Novak Đoković. „Nema vakcine, nema ulaska“, ovo je poruka kosovskog ministra kulture najboljem svetskom teniseru. 

Novak Đoković je u ovonedeljnom velikom intervjuu za italijanski dnevnik govorio o svojoj karijeri i životu.

Kada ga je novinar u jednom od postavljanih pitanja, podsetio na to da mu je otac sa Kosova i da je posetio i Mitrovicu, Đoković je kazao:

„A sada ja želim da se vratim na Kosovo, sa suprugom Jelenom, da tamo krstimo našu decu, osmogodišnjeg Stefana i petogodišnju Taru. Znam da je ta tema veoma osetljiva. Da sukob i dalje postoji, trenutno ne sa oružjem, ali se oseća napetost. Ne želim da se bavim politikom, ali za svakog Srbina Kosovo je srce, ono je centar naše kulture, našeg identiteta, naše tradicije, naše vere”.

Upravo ovaj deo privukao je pažnju srpskih i albanskih medija, o čemu su i jedni i drugi izvestili iz svog ugla.

„Novak Đoković je rekao da bi svoje dvoje dece voleo da na Kosovu krsti. Čak je provocirao rečima da je ‘Kosovo srce i centar kulture identiteta, tradicije i vere Srbije’,“ navela je Koha u svom tekstu.

Kosovski ministar kulture Hajrula Čeku je, prenoseći ovaj Kohin izveštaj, na Tviteru poručio:

„Nema vakcine, nema ulaska“.

Govoreći za Korijere de la Sera upravo o vakcinisanju, Đoković je naveo da je u poslednje tri godine pretrpeo snažne pritiske, te da je praktično skoro sve što je o njemu napisano i rečeno za to vreme bilo netačno.

„Pretrpeo sam sve na svojoj koži. Mnogi ljudi su cenili to što sam ostao dosledan. 95 posto onoga što je o meni napisano i rečeno na televiziji u poslednje tri godine je totalna laž“, kazao je Đoković.

Kaže da nije antivakser i da nikada nije kazao da on to jeste.

„Ja sam za izbor: branim slobodu izbora. Osnovno je ljudsko pravo da slobodno odlučuje šta će ubrizgati u svoje telo, a šta ne. Jednom sam to objasnio Bi-Bi-Siju, po povratku iz Australije, ali su eliminisali mnoge rečenice, one koje nisu bile zgodne. Tako da više nikada nisam pričao o ovoj priči'“, kazao je Đoković.

I dok prištinski ministar za kulturu svetskog reketa broj 1 podseća na uslov ulaska na Kosovo, pre tačno godinu dana kosovske vlasti su uvele najblaži set mera, u okviru kojih je izostalo uslovljavanje prethodnog vakcinisanja.

Iako to tada nije bilo precizno definisano, prištinski mediji su prenosili da ova odluka zapravo znači da se od 1. maja prošle godine na prelazima potvrda o vakcinaciji više neće tražiti.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.