Đeneral Janković: U prikolici kamiona pronađena dvojica migranata

Foto: Kosovska policija

Pripadnici Kosovske policije, otkrili su na prelazu Đeneral Janković, u kamionu makedonskih registarskih oznaka koji je krenuo iz Turske, dvojicu migranata, jednog iz Alžira, a drugog iz Libije, koji su pokušali ilegalno da uđu na teritoriju Kosova, saopštili su ovog popodneva iz KP.

Naime, migrante su otkrili službenici na carinskom terminalu prilikom kontrole kamiona sa, kako navode iz policije, specijalnom opremom koja otkriva prisustvo ljudi u vozilima i nakon primljenih signala, odlučili da prikolicu otvore za detaljan pregled.

U prikolici su pronađeni A. Z. iz Alžira koji nije posedovao identifikaciona dokumenta i T. A. iz Libije sa libijskim pasošem.

Oni se sumnjiče da su ušli u prikolicu kamiona tako što su navodno oštetili deo cerade na prikolici.

Tokom ispitivanja, oni su naveli da su pre dva dana došli iz Grčke u Severnu Makedoniju, a potom su, kako dodaju iz policije, pokušali da uđu na Kosovo.

Slučaj se vodi u koordinaciji sa tužiocem, zaključuje se u saopštenju.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.