Đakovica: Sakrivao kokain u kutijama za vitamine magnetom pričvršćenim u gelenderima i olucima

Dileri drogom za domaće tržište dovijaju se na različite načine kako bi je sakrili. U Đakovici je noćas uhapšen muškarac koji je najverovatnije kokain skrivao u ambalaži za vitamine, pričvršćenoj magnetom za metal.

Policija je pretres započela sinoć nešto posle 23 časa, a izvršen je u kući i više pratećih objekata, čiji je vlasnik uhapšeni muškarac, čiji identitet policija ne otkriva.

On je drogu sakrivao na više lokacija u kući a pakovao je u plastičnu ambalažu od vitamina i minerala, a koju je sakrivao unutar gelendera i oluka i to pričvršćenu magnetima.

Tako je u gelenderima od dvorišta magnetom bila pričvršćena plastična bočica na kojoj je pisalo „Ca + vitamin C“ unutar koje su pronađene četiri kesice sa, kako se sumnja, kokainom; potom je u oluku pronađeno 6 plastičnih ambalaža za magnezijum, marke „Heilusan“ takođe pričvršćenim magnetima, unutar koje je bilo 225 doza sa belom praškastom materijom za koju se pretpostavlja da je kokain.

Zaplenjeno je i vozilo marke Ford sa lokalnim registarskim tablicama, telefon i gotovina.

Jedinica uprava za istragu trgovine narkoticima u Đakovici navodi da je ova istraga trajala više meseci, te da je isto lice već bilo hapšeno 3. marta. Sada mu je određeno i 48-časovno zadržavanje.

Nema podataka o količini zaplenjene droge.

Slična situacija bila je pre nekoliko dana u Peći kada je policija u kući B.L. pronašla 163 providne kesice sa kokainom ukupne težine 55, 1 gram. One su bile sakrivene u dve plastične flašice – jednoj sa natpisom „Cink” i drugoj sa natpisom „Orbit White”.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.