Đakovica: Pronađeno i uništeno 460 korena kanabisa

Kanabis Đakovica
Foto: Indeksonline

Izvor: Indeksonline (Tekst je izvorno preveden sa albanskog, osim naslova koji je adaptiran)

Jedinica za borbu protiv narkotika Kosovske policije pronašla je i kasnije uništila stotine korena narkotika u Đakovici.

Biljke kanabis sativa bile su visoke do 2.5 metra. Prema podacima Kosovske policije u ovom slučaju sarađivali su i policijski zvaničnici Republike Albanije, prenosi Indeksonline.

„Dana 03. 09. 2019, policijske jedinice Direkcije za istraživanje trgovine narkoticima (DHTN), nakon dobijanja informacija o opojnim biljkama, u saradnji i sa drugim policijskim jedinicama i jedinicom za borbu protiv narkotika Republike Albanije, uspeli su da pronađu lokaciju na kojoj je posađeno i negovano oko 460 korena kanabis sativa dužine 1.5-2.5 metra“, navodi se u izveštaju Kosovske policije poslatom medijima.

Uz konsultaciju sa tužiocem, nakon što je uzeto nekoliko uzoraka za veštačenje, sve biljke su iščupane i uništene, paljenjem na mestu događaja.

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.