Đakobi: Oko 140 Avganistanaca sa Kosova otputovalo za SAD

Otpravnik poslova Ambasade SAD na Kosovu, Nikolas Đakobi, oglasio se putem Tvitera povodom odlaska grupe avganistanskih migranata sa Kosova.

On se ovim putem zahvalio kosovskoj predsednici kao i svim stanovnicima na Kosovu.

„Zahvalan sam kosovskoj predsednici, Vjosi Osmani i stanovnicima Kosova na privremenom prijemu avganistanskih migranata. Naš prioritet je da ispunimo uslove kako bi gosti kampa Lija napustili Kosovo i započeli svoj novi život“, kazao je.

Naznačio je da je grupa od 141 avganistanskog državljanina – 30% od ukupnog broja migranata na Kosovu, već na putu za Ameriku.

Podsetimo, kosovske vlasti prihvatile su avgusta meseca poziv SAD da privremeno smeste izbeglice iz Avganistana nakon preuzimanja vlasti od strane Talibana u ovoj državi.

Od tada je na Kosovo stiglo više stotina migranata u više grupa, a kosovska vlada saopštila je tada da će biti privremeni domaćin za oko 2.000 Avganistanaca, koji su u svojoj zemlji radili sa SAD i NATO snagama ili drugim međunarodnim organizacijama.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.