Direkcija KP za Sever: Milačić gađan jajima, slučaj prijavio tek dan kasnije

Tek dan nakon što su bivšeg rektora prištinskog univerziteta i profesora Ekonomskog fakulteta Srećka Milačića trojica, za javnost – još uvek nepoznatih napadača, napala prošle nedelje pred samom zgradom ovog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici – kako on tvrdi kamenjem, prosleđujući javnosti i snimke napada sa nadzornih kamera, policija je obavila uviđaj i "tom prilikom utvrdila da na gospodina Milačića nije gađano kamenjem, već jajima". Policija je, uprkos tome što je uviđaj obavila čitav dan kasnije od incidenta – ipak uspela da utvrdi da se pored ulaznih vrata fakulteta "jasno vide tragovi polomljenih jaja". "Netačni su navodi koji se pominju na portalu 'Kossev'" da je istog dana policiji prijavljen ovaj slučaj, a da Kosovska policija sa severa nije došla na uviđaj, već da je slučaj Srećko Milačić prijavio tek narednog dana. Ovo je odgovor koji je naš portal dobio iz Regionalne direkcije Sever Kosovske policije – punih pet dana nakon što smo od njih zatražili hitan odgovor upravo na navode Srećka Milačića o navodnom napadu na njega.

Navode profesora Milačića o događajima od prošle nedelje pročitajte OVDE

"Pomenuti slučaj prijavljen je tek sutradan, to jest, 07.09.2017, iako se navedeni slučaj desio 06.09.2017., kada taj slučaj nije bio prijavljen policiji," tvrde u direkciji Sever.

"Nakon prijave slučaja i date izjave od strane Srećka Milačića, uviđajna ekipa izašla je na lice mesta, radi prikupljanja određenih tragova i tom prilikom je utvrđeno da na gospodina Milačića, nije gađano kamenjem, već jajima, kao i to da se pored ulaznih vrata fakulteta jasno vide tragovi polomljenih jaja. U ovom slučaju, povređenih lica nije bilo, niti je pričinjena materijalna šteta," navodi se u pisanom odgovoru policije.

Srećko Milačić je jutros za naš portal potvrdio navode iz policije da je narednog dana prijavio slučaj napada, ali je ostao pri tvrdnji da je to zato jer se "niko iz policije nije pojavio u danu kada se napad dogodio", da je policija pozvana neposredno nakon incidenta, podsetivši da je i prošle nedelje rekao da će sam "naknadno" otići u policiju i odneti snimke.

"Policija je odmah pozvana, međutim, niko se nije pojavio iz policije. Čekajući da se neko pojavi, pomislili smo da je sve to sinhronizovano, i otišao sam potom. Naknadno ću otići da prijavim. Otići su sa ovim snimcima, jer se na njima vide koja su to lica," rekao je Milačić prošle nedelje.

Milačić je takođe ostao pri tvrdnji da su u pitanju bile kamenice, te da se to na snimcima koje nam je prosledio i koje je odneo u policiju "jasno vidi".

U međuvremenu ovaj univerzitetski profesor nam je prosledio i treći snimak sa mobilnog telefona, snimljen neposredno posle napada – u zgradi fakulteta, na kojem se vidi da se pred ovom zgradom nakon incidenta čisti, ali i to da muškarac, koji se ne predstavlja – od Milačića i lica koje je bilo sa njim traži da "napuste prostor".Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.