Nestala dvogodišnja devojčica iz Bora: Aktiviran sistem „Pronađi me“

Danka Dragomirović
FOTO: Pronadjime.mup.gov.rs

Devojčica Danka Ilić, stara nepune dve godine, nestala je na Banjskom polju u Boru, a potraga za njom traje više sati, prenosi N1.

Na terenu su trenutno policija, vatrogasci i dobrovoljno-spasilačko društvo. Akciji su se priključili i građani Bora, prijatelji i porodica nestale devojčice.

Devojčica je nestala oko 13.45 sati.

Zbog njenog nestanka aktiviran je sistem PRONAĐI ME!

Komadant štaba za vanredne situacije Aleksandar Milikić rekao je medijima da je dete nestalo ispred porodične kuće.

„Kompletno je sva operativa ukjučena – MUP, sektor za vanredne situacije, građani, jedinica dronova… Pretraženo je više od osam kilometara kvadratnih. Mi ćemo i večeras ostati na terenu kako bi tražili našu malu sugrađanku. Ali molim građane da večeras kada padne mrak da se smire, da puste profesionalce da rade svoj posao. Danas će doći još tri drona MUP-a i dva privatnih kompanija koja imaju termovizijske kamere. Ono što je najvažnije je da će doći i tri psa istrenirana za pretrage. Treba nam mir, treba nam tišina i da koordiniramo ovom situacijom“, rekao je on medijima.

Kako saznaje N1, oko trista ljudi traga za devojčicom, pored Žandarmerije sa psima, učestvuje i Gorska služba spasavanja koja je pokrenula i dron.

Vremenski uslovi, tačnije kiša koja pada, dodatno otežava potragu, kao i nepristupačnost terena.

Kako javlja reporterka Nove, na terenu koji se pretražuje se nalazi velika šuma.

Roditelji apeluju na sve one koji imaju bilo kakvu informaciju ili vide negde Danku da obaveste policiju.

Roditelje dodatno plaši to što devojčica još uvek ne priča, a borski mediji prenose da je ona nestala dok se igrala sa mamom i bratom. Majka je drugom detetu dala vodu, a kada se okrenula, Danka više nije bila tu.

Na fotografiji koju je objavila majka vidi se kako je dete bilo obučeno u trenutku kada je nestala.

Kako su za Novu rekli iz gorsko-spasilačke službe, otežavajuća je i okolnost što ona ima nepune dve godine i ne može da se predvidi kako će se kretati.

N1Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.