Delije za narodne kuhinje na KiM-u: Tona ulja i pasulja

Fondacija "Delije" dostavila je juče jednu tonu ulja i jednu tonu pasulja narodnim kuhinjama na Kosovu i Metohiji. Ove namirnice kupljene su od prihoda sakupljenih od ulaznica za humanitarni koncert koji je održan 21. oktobra u Beogradu na zvezdinom stadionu, nakon fudbalske utakmice Crvena zvezda – Vojvodina.

Iz organizacije koja rukovodi narodnim kuhinjama na KiM-u – "Majka devet Jugovića", navode da se namirnice poput ovih jako brzo troše, jer se pripremaju obroci za preko 2.000 ljudi, žena i dece i da su zahvalni na namirnicama, ali i na trudu i naporu ove organizacije.

Ovo je, međutim, samo jedna od mnogih akcija Delija za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji. Krajem septembra su narodnim kuhinjama na KiM-u donirali pet tona soli, a prethodno kupili 10.000 cigala za podizanje crkve Svetog Luke u Grabovcu kod Zvečana. Ova fondacija privodi kraju i akciju (kojoj su se priključile humanitarne organizacije "Srbi za Srbe" i "Zadužbina", kao i "Solidarnost za Kosovo") kupovine placa u Gornjem Kuscu za mladića Bojana Dimitrijevića koji bi se vratio u svoj rodni kraj. Delije su učestvovale i u akciji obnove i sređivanja manastira Devine vode. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.