Delibašić će biti prebačen u Mitrovicu

Bivši komandir policije u severnom delu Kosovske Mitrovice Dragoljub Delibašić biće prebačen iz pritvora u Prištini u Kosovsku Mitrovicu, izjavio je advokat Miodrag Brkljač.

Brkljač je u izjavi Tanjugu, potvrdio da je dobio nalog Euleksovog sudije kojim je usvojen njegov zahtev o premeštanju Delibašića iz Prištine u pritvor u Kosovskoj Mitrovici.

"Međunarodni sudija Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici je doneo nalog da Delibašić bude odmah prebačen u pritvor u Kosovskoj Mitrovici", rekao je Brkljač dodajući da je odluku o tome dobio pre dva dana.

Nalog se može izvršiti u roku od 48 sati od trenutka prijema naloga, ako ne bude prigovora od strane tužioca.

Narednih dana je tehnička stvar kako će Delibašić biti prebačen u severnu Kosovsku Mitrovicu, rekao je Brkljač dodajući da nema saznanja da je do danas u 14 sati, podnet prigovor od strane tužioca.

Dragoljub Delibašić je penzionisani pukovnik MUP-a Srbije i bivši načelnik Policijske uprave u Kosovskoj Mitrovici.

On je osumnjicen za podsticanje na izvršenje krivičnog dela teškog ubistva, kao i za podsticanje na izvršenje krivičnog dela teškog ubistva u pokušaju.

Delibašić je jedan od četvorice Srba za koje je Vlada Srbije dala garancije da će biti dostupan pravosuđu na Kosovu u bilo kom trenutku ako mu se dozvoli odbrana sa slobode.

Na nedavnoj konferenciji za novinare, Brkljač je govorio o pogoršanom zdravstvenom stanju i pretnjama kojima je izložen Dragoljub Delibašić u pritvoru u Prištini. Ovu vest možete preuzeti OVDE

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.