Dečiji festival „Smile fest“ sutra i prekosutra u Gračanici

FOTO: TO Gračanica

Drugi po redu dečji festival „Smile fest“, održaće se sutra i prekosutra u dvorištu Doma kulture „Gračanica“.

U sklopu festivala planirane su mnogobrojne aktivnosti.

Smenjivaće se različiti nastupi Udruženja animacije dece „Avantura Animatori“ koji su tu da naprave pravu dečiju zabavu. Predviđen je i kulturno-umetnički program koji su pripremili mališani iz PU “Đurđevak”, PU “Sunce” i KUD “Radomir Popović” iz Kosovske Kamenice, navode iz Turističke organizacije Gračanice.

Program festivala počinje sutra uveče u 18.00 časova.

Atmosferu će dočarati štulaši u kostimima, klovnovi koji će zanimljivim smicalicama i trikovima zabavljati decu, led robot, magična led vila, Miror men, interaktivne animacije kroz muzičko-sportske i dramske igre (timske igre za razne uzraste dece, takmičenje ‘ko može više’ – izazov preskakanja prepreka, igre pretvaranja i mašte – džinovi, patuljci i čarobnjaci, plesni izazovi i igre spretnosti – plesne koreografije za sve učesnike, muzička igra imitacije i pretvaranja uz diskoteku i roke‘n’ rol atmosferu) kao i spektakularni vatreni šou – performans sa vatrom sa elementima plesa. Deca koje to vole moći će da love ogromne balone od sapunice, poručuju organizatori.

Dan kasnije, sa početkom u 11.00 časova, umetničkim programom će se predstaviti mališani iz PU „Đurđevak“, PU „Sunce“ i KUD „Radomir Popović“.

Dečji festival ‘Smile fest’ posvećen je prvenstveno deci, ali i odraslima koji žele na trenutak da probude dete u sebi i uživaju u mnogobrojnim aktivnostima, poručuju organizatori.

Ova manifestacija se održava u okviru programa „Dani Gračanice 2023. – Kulturno zabavno leto 2023.“, koji sprovodi „CSD“ u saradnji sa 11 nevladinih organizacija i udruženja uz podršku Opštine Gračanica.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.