Dečija komedija “Veselo povrće” sutra u Gračanici

Foto: Narodno pozorište u Prištini

Premijera dečije komedije „Veselo povrće“, u izvedbi mališana polaznika Škole glume Narodnog pozorišta u Prištini, biće održana sutra u 13 časova u Domu kulture „Gračanica“, saopšteno je iz Narodnog pozorišta Priština.

Organizator dečije komedije je Ivan Stojković, a u njoj će igrati deca polaznici Škole glume Narodnog pozorišta u Prištini.

Glumica ovog pozorišta, Radmila Knežević, koja je ujedno i scenarista i rediteljka predstave, nakon dvogodišnjeg rada sa decom u školi glume, smatra da su deca spremna da samostalno otpočnu pripremu predstave, navodi se u saopštenju Narodnog pozorišta

U dečijoj predstavi, sestrama Anji i Vanji, mama je za ručak spremila „veselo povrće“. Međutim, dolazi do prepirke između povrćki, koje se spore oko toga koja od njih ima više vitamina i koja je zdravija. Na kraju se dele u dva različita tabora u rernaše i frižideraše. Sukob među njima rešavaju kuvari.

S obzirom na to da je priča o povrću, kostimi su šareni i maštoviti.

Za njih je zadužena Nadica Jorgić, za muziku i aranžmane songova Saša Gajić, a za scenski govor, Jasmina Stojiljković.

Za muziku i svetlo u predstavi je zadužen Milan Tanasković.

Predstava „Veselo povrće“ biće realizovana u saradnji Narodnog pozorišta u Prištini sa Domom kulture „Gračanica“.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.