Dečanci na Bajram uzvratili posetu Islamskoj zajednici u Peći

  Monasi Visokih Dečana, predvođeni igumanom arhimandritom Savom posetili su danas Islamsku zajednicu u Peći za Ramazanski Bajram.

  Oni su u posetu otišli zajedno su sa lokalnim komandantom KFOR-a Markom Javaroneom, te sa dvojicom katoličkih sveštenika iz Peći.

  „Danas smo sa komandantom Regionalne komande KFOR-a pukovnikom Javaroneom, njegovim oficirima i dvojicom katoličkih sveštenika posetili Islamsku zajednicu u Peći da čestitamo Ramazanski Bajram. Me Fat Fiter Bajrami, Bajram Šerif Mubarek Olsun, Ramazan“, manastir Visoki Dečani oglasio se preko Tvitera.

  Prethodno su u poseti Visokim Dečanima za pashalno večernje, uz čitanje Jevanđelja na stranim jezicima, tokom Vaskrsa prošle nedelje bili takođe predstavnici katoličke, islamske i jevrejske zajednice iz Peći i Prizrena, zajedno sa komandantom italijanskog KFOR-a pukovnikom Markom Javoroneom i njegovim oficirima.

  Vernici islamske veroispovesti danas proslavljaju Ramazanski Bajram, jedan od najznačajnijih islamskih praznika. Više o ovom prazniku i čestitkama pročitajte ovde.  Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.