Deca iz Suvog Dola uskoro u novom školskom objektu

Škola suvi do
FOTO: Kim

Poslednje pripreme za preseljenje isturenog odeljenja osnovne škole „Braća Aksić“ u novi objekat u Suvom Dolu privode se kraju. Direktorica opštinskog Odeljenja obrazovanja u Gračanici, Brankica Nićić, obišla je novi objekat koji će uskoro biti predat na upotrebu deci i nastavnicima.

Blizu 60 mališana koji pohađaju nastavu od prvog do osmog razreda u Suvom Dolu uskoro će nastaviti obrazovanje u novom objektu površine 584 kvadrata koji je izgrađen i opremljen sredstvima Opštine Gračanica.

Direktorica opštinskog Odeljenja obrazovanja Brankica Nićić sa saradnicima je obišla juče ovu školu kako bi se na terenu uverila da poslednje pripreme teku po planu.

„Кao što smo i mogli da vidimo, obavlja se trenutno čišćenje unutrašnjosti samog objekta. Ostalo je još par tehničkih stvari da se završi, a vrlo brzo očekujemo da se zaposleni i deca presele u novi objekat koji će im svakako omogućiti bolje uslove za rad i školovanje. Posebno nas je uznemirila činjenica da je škola pre nekoliko dana obijena, ali to nas neće pokolebati u nameri da nastavimo da unapređujemo svakodnevni život našoj deci“, kazala je Nićić.

Ona je nedavno, u pisanoj izjavi za RTV Kim, navela da će se prelazak učenika iz stare u novu školsku zgradu obaviti do 4. marta.

Direktorica škole, Ljiljica Rašić, kazala je da je izgradnja nove školske zgrade u Suvom Dolu velika motivacija za prosvetne radnike da rade na boljem i kvalitetnijem obrazovanju dece.

RTV Kim

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.