Debata „Prava i zaštita životinja“ u EU info centru

Foto: Fejsbuk, Milan Milosavljević

U cilju sprečavanja zlostavljanja i nehumanog postupanja prema životinjama i podizanja svesti građana za plemenitiji odnos prema njima, u prostorijama EU info centra u Kosovskoj Mitrovici danas će biti održana debata na temu „Prava i zaštita životinja“.

Na koji način možemo zaštititi napuštene životinje ali i kućne ljubimce, sa kojim problemima se zaštitinici životinja svakodnevno suočavaju – samo su deo ove debate na kojoj će govoriti veterinarka Milica Elezović Radovanović, advokat i član udruženja „Šapa“ Dejan Vasić.

Događaj počinje u 13 časova. Organizatori – Informativni kulturni centar EU i Udruženje za zaštitu životinja „Šapa“ iz Kosovske Mitrovice pozivaju građane da prisustvuju debati kako bi izneli svoje predloge i sugestije za humano rešavanje problema napuštenih pasa.

U prethodnom periodu u severnom delu Kosovske Mitrovice nepoznata lica su na nehuman i nezakonit način iz vatrenog oružja ubila najmanje 5 napuštenih pasa, dok je blizu 20-ak otrovano. Opširnije o tome čitajte u:

Kosovska Mitrovica: Nepoznata lica ponovo pod okriljem noći ubijala napuštene životinje

U Severnoj Mitrovici nova serija trovanja pasa

Šapa puna ljubavi

Godinu dana od likvidacije pasa u Mitrovici: Šetnja za Simu Medenog

Kosovska Mitrovica: Likvidacija pasa, tela ubijenih životinja po ulicama

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.