Danas se završava ponovno brojanje 280 glasačkih kutija

Izvor: Ekonomia online (Tekst je izvorno preveden sa albanskog, osim odrednice sutra, koja je izmenjena u danas; jučerašnje izdanje)

Ponovno brojanje 280 glasačkih kutija završiće se danas.

Šefica Centralne izborne komisije, Valjdete Daka, u intervjuu za Ekonomiju onlajn izjavila je da će se, na osnovu dinamike rada u Centru za brojanje i rezultate – proces završiti u petak.

"Koordinator Centra nas je informisao da će se sutra završiti prebrojavanje glasova i rezultata. Verujemo da će sutra biti prebrojane sve kutije," rekla je ona.

Daka je objasnila da će u subotu početi prebrojavanje uslovnih glasova, glasova iz dijaspore, i glasovi osoba sa posebnim potrebama.

"…U subotu počinjemo sa brojanjem uslovnih glasova, takođe glasova iz dijaspore, kao i glasova osoba sa posebnim potrebama. I posle brojanja ovih glasova, svi glasovi će biti prebrojani i znaćemo tačno ko je poslanik i koliki procenat imaju političke partije," rekla je Daka.

Što se tiče sertifikacije rezultata, Daka je rekla da će ovaj proces biti završen do kraja meseca, prenosi EO.

"Ukoliko sve prođe kako treba i nema nijednog prigovora, krajem ovog meseca bismo mogli da izvršimo sertifikaciju, ali ukoliko budemo imali žalbe u PZAP i u Vrhovnom sudu, onda to može da potraje, ali ne možemo da prejudiciramo situaciju," rekla je ona.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.