Danas nastavak tehničkog dijaloga u Briselu

U Briselu se danas nastavljaju trodnevni razgovori u okviru tehničkog dijaloga Beograda i Prištine. Delegaciju Beograda predvodi direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić. Ispred kosovskog tima za dijalog je Avni Arifi.

"Predviđeno je da teme razgovora u Briselu budu primena postignutih sporazuma o Zajednici srpskih opština, energetici, mostu u Kosovskoj Mitrovici, slobodi kretanja i integrisanom upravljanju administrativnim prelazima," saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

U delegaciji Beograda, pored predstavnika Kancelarije za Kosovo i Metohiju i Kancelarije za koordinacione poslove u pregovaračkom procesu sa Prištinom, biće i, dodaje se u saopštenju – predstavnici nadležnih ministarstava i institucija po navedenim temama.

Iz Prištine, za sada, nema detalja o predstojećim razgovorima.

Prethodni razgovori u okviru tehničkog dijaloga održani su krajem februara, a nakon pauze duže od godinu dana. Razgovori su prvobitno počeli 16. januara, ali je beogradska strana ovaj dijalog tada i prekinula zbog ubistva Olivera Ivanovića.  

Nakon tehničkog dijaloga, 23. marta u Briselu se sastaju, najavljeno je iz EU, srpski i kosovski predsednik, Aleksandar Vučić i Hašim Tači. Ovo je prvi razgovor na visokom nivou u Briselu nakon ubistva Ivanovića, ali i posle onog održanog krajem avgusta prošle godine. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.