Danas i sutra: Dani Slobodana Kostića i Veče metohijskih pisaca u Goraždevcu

Danas i sutra u kosovskom pomoravlju, Metohiji i na centralnom Kosovu više događaja. Održava se dvodnevna manifestacija "Pesnička reč" u čast profesora i književnika Slobodana Kostića i književno veče zavičajnih stvaralaca. 

Danas i sutra će Kostićevi prijatelji, kolege i studenti, u njegovoj rodnoj kući u kosovskom pomoravlju i u Domu kulture Gračanica, održati književne programe i promociju zbornika u čast ovog pisca, profesora i duhovnika.

Program počinje danas od 13 časova, književnim časom u osnovnoj školi u Kosovskoj Kamenici. Potom se u 18 časova, održava i književni čas u Vrbovcu, u porti crkve Svetog Dimitrija.

U subotu u Domu kulture Gračanica od 12 časova počinje promocija zbornika "Delo i misija Slobodana Kostića". Učestvuju prof. dr Danica Andrejević, prof. dr Dragiša Bojović, prof. dr Dragomir Kostić, Đorđe Jevtić, Rada Komazec i Žarko Milenković.

Pesničku reč organizuju Udruženje poštovala književnog i duhovnog rada prof. dr Slobodana Kostića i gračanički dom kulture. 

A povodom obeležavanja 120. godina rada Osnovne škole "Janko Jovićević" u Goraždevcu, u ovoj obrazovnoj instituciji, sutra u 19 časova održava se književno veče zavičajnih stvaralaca, a uoči praznika Svetog Jeremije, slave i zaštitnika ovog mesta. 

Svoje stihove i prozu govoriće Aleksandar B. Laković i Golub Jašović iz Peći, Milutin Đuričković iz Dečana i Ranko Đinović iz Đakovice.

Organizatori su – Dom kulture "Gračanica", Opština Peć sa privremenim sedištem u Goraždevcu i Osnovna škola "Janko Jovićević".

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.