Dan žalosti na Severu Kosova

Zbog pogibije pet osoba porodice Vučinić, od kojih je dvoje maloletne dece, u današnjoj saobraćajnoj nesreći, u opštini Zvečan, u četiri opštine na Severu Kosova, sutra je Dan žalosti.
 
U saopštenju lokalnih samouprava se navodi: "Zbog nesretnog slučaja koji se danas dogodio na teritoriji opštine Zvečan, u kojem je pet naših sugrađana tragično stradalo, od kojih dvoje malih anđela, predstavnici lokalnih samouprava opština Leposavić, Kosovska Mitrovica, Zubin Potok i Zvečan, dogovorili su se da se 12.04.2014. godine, proglasi danom žalosti na teritoriji ove četiri opštine."
 
Ministar bez portfelja Vlade Republike Srbije zadužen za Kosovo i Metohiju, Aleksandar Vulin, uputio je predsedniku opštine Leposavić, Draganu Jablanoviću, telegram saućešća, sledeće sadržine: "U neverici sam primio vest o nesreći koja je zadesila opštinu Leposavić. Gubitak petoro ljudi iz jedne porodice, u jednom danu je tragedija za koju se ne mogu naći reči utehe. Primite izraze mog dubokog saučešća, a molim Vas da porodici poginulih, prenesete da saosećam sa njima u njihovom bolu."
 
U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jutros u 09:45, kod mesta poznatom kao Savina stena u opštini Zvečan, smrtno je stradala porodica Vučinić, sa dvoje maloletne dece i njihova snaha, svi iz iz sela Vuča. Operacija izvlačenja vozila sa stradalim putnicima iz reke Ibar trajala je više časova i oni su u kosovskomitrovičku bolnicu doveženi oko 13 časova, bez znakova života. Direktor zdravstvenog centra Milan Ivanović je ranije potvrdio da su stradala dva maloletna lica starosti između 10 i 15 godina i tri odrasla lica – Vučinić Gojko (46), njegova supruga, Dragica Vučinić (39) i njihova snaha Snežana (46).

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.