Blokiran put u blizini Zubinog Potoka

Meštani sela Zupče blokirali su magistralni put Kosovska Mitrovica – Zubin Potok u znak revolta zbog poslednjeg hapšenja, saznaje KIM radio.

Na samom putu, neposredno iza punkta ukrajinskog Kfora, istovarene su velike količine šuta i zemlje, dok je pored puta parkirano još nekoliko kamiona sa građevinskim otpadom, kako saznaemo, spremnih da blokiraju i put koji vodi preko Jagnjenice ka Zvečanu. 

U neposrednoj blizini te barikade nalazi se jedno vozilo nemačkog Kfora sa desetak vojnika koji nadgledaju okupljene, a na samom ulazu u Zubin Potok stacionirana su tri vozila tipa Hamer u kojima su takođe pripadnici Kfora.

Gotovo na svim raskrsnicama, kao i u blizini barikade, nalaze se i pripadnici Kosovske policije. Jedan od meštana je za KIM radio rekao da je to revolt zbog hapšenja i da "posle ovoga predsednici opština na severu treba da podnesu ostavke, zajedno sa svojim skupštinama, i na taj način pokažu da se ne slažu sa ovim hapšenjima i maltretiranjima Srba".

Naš izvor javlja da je i u blizini prelaza Brnjak pojačano prisustvo vojnika Kfora i specijalne Euleks policije.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.