Damjan Jović danas u poseti opštini Kosovska Kamenica

Kancelarija Za KIM

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Damjan Jović, nastavlja posetu KiM današnjim obilaskom opštine Kosovske Kamenice.

Jović će posetu ovoj opštini započeti u 9:30 u Ranilugu, gde će se u zgradi Privremenog organa Opštine Kosovska Kamenica sastati sa članovima Privremenog organa ove opštine i načelnikom Kosovsko-pomoravskog upravnog okruga, Radovanom Stojkovićem.

U 11:10 planirana je poseta četvoročlanoj porodici Slobodana Popovića u selu Korminjane, kojoj će Kancelarija za KiM pomoći u rešavanju stambenog pitanja, dok će na mestu gde se nalazi njihova kuća sredstvima Kancelarija za KiM biti izgrađen vrtić.

Jović će zatim obići u 11:30 socijalno ugroženu porodicu Stojana Antića u selu Donje Korminjane, a u 12 sati porodicu Aleksandra Kostića u selu Tomance.

Zatim je za 12:30 planirana poseta šestočlanoj porodici Miloša Savića u selu Veliko Ropotovo.

Damjan Jović će zatim u 13:20 posetiti manastir Draganac gde će razgovarati sa igumanom manastira Ilarionom.

Za kraj posete ovoj opštini, zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Damjan Jović obići će socijalno ugrožene porodice Vlade Simića u selu Berivojce u 15 sati i Milana Stolića u Kosovskoj Kamenici u 15:30.

Posete službenika Kancelarije za KiM srpskim sredinama na Kosovu, učestale su od početka ove godine. Njima je prethodila najava direktora ove kancelarije Marka Đurića krajem prošle godine o planu „Srbija 2020-2025″.

„Ući u svaku srpsku kuću, pomoći svakom kome je pomoć potrebna a državu Srbiju oseća svojom“, poručio je tada Đurić i istakao da će sve srpske institucije na KiM intenzivno raditi na sprovođenju plana, te da niko od srpskih predstavnika ne prima platu zato da bi sedeo, čapras-divanio i pričao prazne priče.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.