Dačićev odgovor Pacoliju: Da, nudimo im atomske bombe…

Srpski ministar spoljnih poslova, Ivica Dačić, izjavio je danas da zvaničnici iz Prištine treba da se naviknu da ima zemalja koje misle da je priznanje nezavisnosti Kosova pogrešno. Vlasti u Prištini, ali i sve zemlje regiona pozvao je da budu uzdržane oko pitanja u kojima nisu saglasni s Beogradom. Izrazio je uverenje da „proces sa Kosovom nije završen“.

Komentarišući navode ministra spoljnih poslova Kosova, Bedžeta Pacolija da „nudi oružje“ zemljama u zamenu za povlačenje priznanja Kosova, Dačić je kazao da bi voleo da je to tačno i ironično dodao:

„Da, nudimo atomske bombe.“

„Ne mogu da budem tumač misli drugih političara“

O izjavi premijera Albanije Edija Rame da Kosovo i Albanija treba da imaju istog predsednika, Dačić je rekao da ne može da bude „tumač misli“ drugih političara.

„Znamo oko čega se ne slažemo – ne slažemo se oko Kosova,“ izjavio je Dačić na konferenciji za novinare s ministrima spoljnih poslova Albanije i Italije, Ditmirom Bušatijem i Anđelinom Alfanom i dodao da i Srbija može da daje takve izjave, „recimo da Srbija i RS treba da imaju jednog predsednka“.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.