Dačić: Trampova administracija bolja za Srbiju jer ne smatra da je pitanje Kosova rešeno

dačić
FOTO: FoNet/Slobodan Miljević

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić kazao je da je administracija predsednika SAD Donalda Trampa bolja za Srbiju od vlasti američke Demokratske stranke, jer ne smatra da je pitanje Kosova rešeno, prenosi Beta.

„Demokrate smatraju pitanje Kosova rešenim, a Trampova administracija smatra da nije rešeno i da treba doći do kompromisa. A tome smo mi doprineli jer smo izdejstvovali povlačenja priznanja Kosova i osnažili odnose sa nekim zemljama kao što je Nemačka“, rekao je Dačić na televiziji Pink 3.

Dačić je kazao i da Srbija treba da bude aktivnija u podršci Trampu i da treba da motiviše Srbe u SAD da na izborima 3. novembra glasaju za aktuelnog predsednika SAD.

Komentarišući mogućnost da Srbija obustavi kampanju lobiranja za povlačenje priznanja Kosova, Dačić je naveo da će Srbija nastaviti s tim aktivnostima sve dok bude lobiranja za članstvo Kosova u međunarodnim organizacijama.

Šef srpske diplomatije je rekao da je Srbiji u interesu, pre svega ekonomskom, da ide u EU, ako može da zaštiti državne i nacionalne interese.

„Ne treba da idemo u EU po cenu da se odreknemo Kosova, da priznamo nezavisnost Kosova ili da dođe do ukidanja Republike Srpske“, kazao je Dačić.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.