Dačić: Razgovori u Briselu su od ključnog značaja za Srbiju, podržavam Vučića

Dačić Savet bezbednosti UN

Uoči razgovora u Briselu, pored Srpske liste, srpskom predsedniku podrška stiže i od Ivice Dačića, lidera SPS, dugogodišnjeg koalicionog partnera kako ove vlasti, tako i prethodnih.

U saopštenju za javnost naglasio je da su razgovori u Briselu od ključnog značaja za Srbiju i srpski narod.

„U svoje ime i u ime SPS pružam punu podrsku predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću u ovim teškim trenucima za našu zemlju i naš narod. Siguran sam da će Aleksandar Vučić na najbolji mogući način čuvati mir i štititi naše državne i nacionalne interese na predstojećim sastancima u Briselu“, navodi se u izjavi Dačića.

Predstavnike EU pozvao je da „jasno ukažu da prištinska strana ne poštuje nijedan dogovor iz Brisela, uključujući i Briselski sporazum, odbijajući da formira Zajednicu srpskih opština i da svojim jednostranim odlukama opasno ugrožava mir“.

„Tok i rezultati sastanka u Briselu odrediće dalji razvoj situacije na Kosovu i Metohiji i od ključnog su značaja za Srbiju i srpski narod. Zato bi svi politički subjekti u Srbiji trebalo da budu jedinstveni u podršci predsedniku Vučiću, u ovim danima kada se odlučuje praktično o ratu ili miru na Kosovu i Metohiji“, navodi se u saopštenju.

Ivica Dačić je postigao tzv. Briselski sporazum 2014, kao tadašnji premijer Srbije.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.