Dačić: „Ispod stola forsiraju formiranje Velike Albanije“

Ivica Dačić
FOTO: Tanjug / Tanja Valič

Šef srpske diplomatije, Ivica Dačić, izjavio je da je Srbija mala, ali nije glupa da ne vidi da se iza njenih leđa toleriše ideja Velike Albanije, koja je „pljuvanje u lice Evropskoj uniji, svima onima koji ubeđuju Srbiju da budemo mirni, konstruktivni”.

„Znači mi ćemo da sedimo za stolom, a oni će ispod stola da forsiraju formiranje Velike Albanije. Mi jesmo mali ali nismo glupi”, rekao je Dačić za Radio televiziju Srbije.

Kometarišući izjave političkog vrha Prištine i Tirane o nacionalnom ujedinjenju Albanaca i otvaranju granice između Albanije i Kosova, Dačić je rekao da je Pandorina kutija odavno otvorena priznavanjem nezavisnosti Kosova, a da je ovo sad promocija Velike Albanije.

„Kada smo mi na to upozoravali govoreno je da je to naša fantazija, a sada o tome govore Rama, Tači, a ni Haradinaj nije drugačiji od njih“, rekao je Dačić, dodajući da takav „bezobrazluk traži oštar odgovor”.

Prema njegovim rečima, Priština i Tirana su navikli međunarodnu zajednicu na „nenormalnost, a u uslovima opšteg ludila pametni ispadaju ludi”.

Na pitanje da li će međunarodni faktori reagovati, on je rekao da ćemo se „načekati, jer to izgleda kao da zasedaju tibetanski mudraci”.

N1

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.