Dačić: Nismo prestali sa kampanjom povlačenja priznanja

Dačić
Foto: N1

Ministar spoljnih poslova Srbije, Ivica Dačić, demantovao je danas medijske navode da je Srbija obustavila kampanju povlačenja priznanja Kosova, prenosi Tanjug.

„Srbija nije prestala sa kampanjom povlačenja priznanja Kosova, niti će prestati ako svi drugi ne prestanu sa kampanjom za priznavanje tzv. Kosova“, izjavio je Dačić nakon što je Radio Slobodna Evropa pozivajući se na neimenovane diplomatske izvore u EU, prenela da je Srbija obustavila kampanju.

Dačić je, nakon razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, kako navodi, istakao da se radi o „velikoj laži“.

„Srbija već više godina javno kaže da će prestati sa kampanjom povlačenja priznanja samo ako svi drugi prestanu sa kampanjom za priznanje Kosova i učlanjenje u međunarodne organizacije. Pošto to nije slučaj, Srbija nije prestala sa kampanjom povlačenja priznanja Kosova. Kad prestanu oni, prestaćemo i mi“, poručio je Dačić u izjavi za Tanjug.

Podsetimo, RSE je pozivajući se na navode visokog diplomatskog izvora unutar EU, nešto ranije objavio da su beogradske vlasti pristale da prestanu sa kampanjom povlačenja priznanja kako bi doprinele atmosferi za ponovni početak dijaloga o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine. Više o tome čitajte ovde.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.