Ćuta sa mesta ubistva Olivera Ivanovića: Samo je pitanje ko je od nas koji slobodno govore, sledeći

„U ovoj zemlji kada kažeš ono što misliš, platiš glavom. U ovoj zemlji kada si novinar i kada takođe radiš samo svoj posao, zapale ti kuću. Svaki dan koji je protekao da na znamo ko je izvršio ovaj zločin je novo ubistvo Olivera Ivanovića“, kazao je Aleksandar Jovanović Ćuta.

Dosadašnji poslanik Ekološkog ustanka, a sada kandidat koalicije „Srbija protiv nasilja“ za novi poslanički mandat u Narodnoj skupštini Srbije, sa grupom drugih kandidata posetio je danas Gračanicu a potom i Kosovsku Mitrovicu.

Uz Jovanovića, u delegaciji su bili i Miroslav Aleksić, Srđan Milivojević, Žarko Ristić, Bora Novaković, Slavica Radovanović, kao i bratanac pokojnog Olivera Ivanovića, Aleksandar Ivanović. Oni su upravo na mestu ubistva Olivera Ivanovića položili venac na spomen ploči koja je tu postavljena.

„Samo je pitanje ko je od nas koji slobodno govore sledeći Oliver Ivanović“, kazao je Ćuta.

„Ova zemlja u kojoj živimo nije ni Srbija, ovo nije ni Kosovo ni Metohija, ovde vladaju pravila Kolumbije. To su oni koji vladaju i Kosovom i Srbijom“, kaže Ćuta.

Poručio je da sa druge strane dolazi vreme kada će ubice „sigurno odgovarati“.

„Ne postoji način da se to ne desi. Zato smo ovde. Da se konačno sazna istina ko je ubio ovog čoveka“.

Pozvavši da na izborima 17. decembra građani zaokruže 7 i tako podrže listu „Srbija protiv nasilja“, poslanici su danas naglasili da bi to građani najpre trebalo da učine zbog borbe za Srbiju za pravdu, bez nasilja.

Upravo će pronalazak ubica, organizatora, svih učesnika i naručilaca političkog ubistva Olivera Ivanovića biti jedna od prioritetnih stvari ukoliko ova lista bude osvojila glasove, obećali su danas na mestu ubistva Olivera Ivanovića.

„Neka mu je večna slava i hvala za hrabrost i za sve ono što je govorio i radio i davao podršku onima koji su uplašeni, onima koje i dan danas guraju u autobuse i prete da će dobiti otkaz“, poručio je Aleksandar Jovanović Ćuta danas.

Za razliku od juna meseca kada su boravili u Zvečanu, gde su pojedini građani negodovali zbog njihovog dolaska, ovaj događaj je protekao mirno.

O poseti ovih srpskih opozicionara danas, opširnije u:

Aleksić, Ćuta, Milivojević i bratanac pokojnog Olivera Ivanovića položili venac na mestu njegovog ubistva

Aleksić, Milivojević, Ćuta, Ivanović u Gračanici: Beograd predao Prištini sve na tanjiru, protiv smoPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.