Srpski poslanici došli ispred zgrade opštine Zvečan, nekolicina građana negodovala

Dvojica poslanika u Skupštini Srbije, Miroslav Aleksić i Aleksandar Jovanović Ćuta, potpredsednik Narodne stranke, odnosno lider pokreta Ekološki ustanak, kao i aktivistkinja potonjeg – Danijela Nestorović, posetili su Zvečan i Kosovsku Mitrovicu. Kako su izjavili, došli su tu da građanima koji već četvrtu nedelju protestuju – pruže podršku. Sa njima je bio i predsednik Pokrajinskog odbora Narodne stranke Žarko Ristić. Pred kraj obraćanja u Zvečanu, 4-5 građana je burno reagovalo, dok su ostali okupljeni mirno posmatrali. 

Od 29. maja kada je ispred ove opštine, u koju su tri dana pre toga ušle jake snage Kosovske policije i novoizabrani gradonačelnik, došlo do sukoba okupljenih Srba sa KFOR-om – građani svakodnevno i danonoćno protestuju.

Većina njih zaposleni su u srpskim institucijama na Severu, odnosno u ovoj samoj opštini. Sa druge strane, u opštini je i dalje policija, a ispred nje pripadnici KFOR-a – u znatno manjem broju u odnosu na prošlu nedelju.

Srpski poslanici odlučili su danas da sada i lično pruže podršku okupljenim građanima, došavši danas u podne ispred ove opštine.

Obišli su oblast oko opštinske zgrade u Zvečanu, pozdravljali su se pojedinim okupljenim građanima, a potom su se uputili ka ogradi KFOR-a gde su dali kratke izjave.

Međutim, pri kraju njihovog obraćanja nekolicini medija nekoliko zaposlenih započelo je glasno negodovanje, da bi potom, Aleksić i Ćuta prišli među okupljene demonstrante u nameri da sa njima razgovaraju.

Aleksiću i Ćuti najmanje pet građana je dobacivalo optuživši ih da su, kako su kazali, došli tu da „skupljaju političke poene“.

Isti građani kritikovali su ih za njihovo, kako su kazali, loše postupanje u vreme kada su „oni bili vlast“, ali i da u ovom trenutku samim građanima „nije potrebna ni jedna politička partija“, te da „ne žele nikakvu podršku ni od koga“.

Imalo je i onih koji su ih kritikovali da su oni ti koji su „pustili Kurtija iz zatvora, a Miloševića poslali u Hag“.

Ostali okupljeni građani su mirno posmatrali, a neki od njih su ih pozdravljali i slikali se sa njima.

Srpski poslanici potom su se uputili ka Kosovskoj Mitrovici.

O današnjoj poseti poslanika u skupštini republike Srbije čitajte u posebnim vestima:

Srpska lista se iskreno bori u nemogućim uslovima da sačuva naš narod

SL nakon posete Ćute&Aleksića: Kvazi opozicija čini sve kako bi unela podele i oslabila Srbe

Aleksić kraj Ibarskog mosta: Vučić rasprodaje srpske interese, Srpska lista uz Kurtija tlači, narod se iseljava

Jovanović iz Zvečana: Ne postoji velika razlika između onog što se dešava ovde i u Srbiji, ako pogledate kakav se pritisak vrši na narod

Aleksić iz Zvečana: Veliki je problem što su građani prepušteni sami sebi, bez podrške matične države

Srpski poslanici došli ispred zgrade opštine Zvečan, nekolicina građana negodovalaPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.